FC Emmen contracteert Rutger Worm

VOETBAL - FC Emmen heeft zich versterkt met aanvaller Rutger Worm. De 26-jarige Nijmegenaar komt transfervij over van het Australische Melbourne Heart, waar hij de afgelopen twee seizoenen actief was.

Daarvoor speelde Worm bij NEC, waar hij in 108 eredivisieduels vijf keer scoorde. Hij tekent in Emmen voor één seizoen, plus een optie voor nog een jaar. Worm speelde voor Quick 1888 en de jeugd van Vitesse voor hij in het seizoen 2004/2005 debuteerde in de hoofdmacht van NEC. Vanaf eind juni was Worm op stage bij eredivisieclub Willem II. Daar mocht hij zich twee weken bewijzen, maar tot een contract kwam het uiteindelijk niet.


Worm zal zich dinsdagochtend in Emmen melden voor de eerste training. Hij moet nog medisch goedgekeurd worden en op dit moment is hij ook nog niet inzetbaar, omdat er een document moet komen van de Australische voetbalbond.


Worm was op zoek naar een club in Nederland en had een goed gevoel bij FC Emmen. ''De club kwam goed over op mij. Uit de plannen spreekt ambitie en er zijn goede spelers en een goede trainer gehaald. Ik hoop me bij Emmen te etaleren en in de kijker te spelen bij een eredivisieclub'', aldus Worm.

Deel dit artikel: