Westerhof: "Ben beter dan ooit"

TENNIS - Boy Westerhof uit Meppel speelt vannacht om 00.00 uur Nederlandse tijd zijn eerste kwalificatiewedstrijd voor de US Open. Als de 26-jarige Drent, de nummer 203 van de wereld, drie rondes weet te overleven dan kwalificeert hij zich voor het eerst voor een Grandslam.

Westerhof treft in de eerste kwalificatieronde de 32-jarige Fransman Nicols Devilder, ooit de nummer 60 van de wereld. "Een linkshandige tennisser. Heb hem vaak zien spelen, maar heb er nog nooit tegen gespeeld. In 2008 stond hij inderdaad 60e, nu staat hij vijf plaatsen boven me. Ik ben benieuwd."


Westerhof, die sinds een paar jaar kampt met een schouderblessure, hikt al een paar jaar tegen deelname aan kwalificatietoernooien voor Grandslams aan. "Ik zal altijd wel wat last houden van mijn schouder, maar ik train nu anders. Kwalitatief beter en kwantitatief minder. Bovendien laat ik het serveren tijdens de trainingen achterwege. Maar ik heb het idee dat ik nu verder en beter ben dan ooit. Het werd er ook tijd voor. Ik ga het wedstrijd voor wedstrijd aanpakken. Niet vooruit kijken."


"Ik weet sinds kort dat Joost Winnink de eerste Drent ooit was op een Grandslam, maar eerlijk gezegd ken ik hem niet. Maar het zou mooi zijn als ik hem kan opvolgen, 18 jaar na zijn US Open", besluit Westerhof.


Het duel tussen Westerhof en Devilder kunt u live volgen via twitter. www.twitter.com/drenthesport


volg hier drenthesport op twitter

Deel dit artikel: