Alcides over de knie in Werkendam

VOETBAL - "In het eerte half uur speelden we echt heel goed. We kregen we ook drie grote kansen, maar we scoorden niet. Dat deden zij voor rust wel. Drie keer zelfs", aldus Alcides-speler Dennis Blokzijl na de met 5-0 verloren bekerwedstrijd van zijn club tegen zaterdagtopklasser Kozakken Boys.

De verdediger, die voor het eerst sinds maanden weer een hele wedstrijd speelde na zijn achillespeesblessure, vatte daarmee de hele wedstrijd in Werkendam feitelijk samen. De zondaghoofdklasser bood in het eerste half uur meer dan goed partij tegen Kozakken Boys, maar de thuisploeg toonde de Meppelers een lesje effectiviteit. Sjoerd van der Waal bleek de grote plaaggeest voor Alcides. De aanvallende middenvelder scoorde in de eerste helft een zuivere hattrick. Blokzijl "Dat mogen we onszelf aanrekenen. Hij mocht te gemakkelijk scoren."


In de tweede helft moest Alcides al snel verder met tien man, nadat verdediger Winfried Tromop aan de noodrem trok. Met elf tegen tien scoorde Kozakken Boys nog twee keer. "Maar dat hadden er ook drie of vier kunnen zijn", aldus Blokzijl.


"Het is jammer natuurlijk, ook al ligt onze focus volledig op de competitie. Toch hadden wij en ook de penningmeester heel graag tegen sc Heerenveen gespeeld in de volgende ronde."Deel dit artikel: