Landal bereidt herstart Hof van Saksen voor

NOOITGEDACHT - Alle signalen wijzen er op dat het noodlijdende Hof van Saksen binnenkort een nieuwe eigenaar heeft. De onbekende koper draagt vervolgens de exploitatie over aan Landal Green Parks.

Commercieel-directeur Bas Hoogland van Landal bevestigt deze constructie en zegt dat er dagelijks gesprekken worden gevoerd. Hoogland zegt dat het park financieel goed te exploiteren is mits er gestart wordt met een schone lei. Hij bereidt inmiddels de herstart van het park voor, want nu is het niet mogelijk om voor de periode na 4 september een bungalow te boeken. De bewindvoerder heeft tot die dag de tijd een faillissement te voorkomen. Tot 4 september zijn door banken aanvullende middelen beschikbaar gesteld. De bewindvoerder, Cees de Jong, is op vakantie gegaan.


Faillissementsaanvraag


De Kroon Groenprojecten BV in Utrecht diende begin juli de faillissementsaanvraag in, omdat dit bedrijf nog 110.00 euro van het luxe bungalowpark tegoed heeft. Sinds februari 2012 werden de facturen niet meer betaald. Eind mei vond een kort geding in Assen plaats waarin De Kroon in het gelijk werd gesteld. Op 23 juli, een dag voor de geplande zitting, werd een voorlopige surseance van betaling voor Hof van Saksen uitgesproken. De bewindvoerder nodigde de grote vakantieparken uit voor gesprekken. Een bod van Roompot werd afgewezen.

Hoge lasten


Een jaar geleden werd ook al het faillissement als gevolg van veel te hoge financieringslasten net op tijd afgewend. In totaal is toen door de ABN AMRO en de Rabobank zeven miljoen euro uitbetaald aan beleggers die een schikkingsvoorstel van 15 procent hadden aanvaard. Maar die saneringsoperatie is dus niet voldoende geweest om uit de rode cijfers te komen.


Het Hof van Saksen, met ongeveer 170 medewerkers in dienst, werd in 2007 opgericht. De omzet van het resort bedroeg in 2010 nog ruim 25 miljoen euro.

Meer over dit onderwerp:
Nooitgedacht
Deel dit artikel: