Landelijke publieke radiozenders niet te ontvangen

Drenthe is goed voor een kwart van de boetes
Drenthe is goed voor een kwart van de boetes
ASSEN - In Drenthe, Friesland en Groningen zijn de publieke radiozenders Radio1 Radio2, 3FM en Radio4 niet via de ether te beluisteren. Dat heeft een woordvoerster van de radioafdeling van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gemeld.
Volgens haar is er een glasvezelkabel stukgetrokken. Daardoor komt het signaal vanuit de studio's niet binnen bij de tijdelijke zendmast in Assen, die is neergezet na de brand in de mast in Smilde. Met de zendmasten is geen probleem, zei een woordvoerster van mastbeheerder Novec.

De breuk is inmiddels gelokaliseerd en er wordt gewerkt aan het herstel. Een dergelijke breuk zou volgens de NOS niet tot het stilvallen van de ontvangst hebben geleid, als de zender in Smilde het gewoon had gedaan. De noodzender in Assen kan het probleem niet aan. De verwachting is dat er vanmiddag een tijdelijke oplossing voor het probleem gevonden is.

RTV Drenthe en andere zenders zijn wel in de lucht. Via internet zijn publieke zenders wel te ontvangen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.