Mogelijke reconstructie van moord op Jack van der Zee

LEEUWARDEN - Er komt mogelijk een reconstructie van de moord op Jack van der Zee in Ruinen. Meindert Doornbos, de nieuwe advocaat van de veroordeelde Marco B., deed dat verzoek tijdens een pro-formazitting bij het Hof in Leeuwarden.

Een reconstructie moet volgens de advocaat aantonen dat B. in een opwelling heeft gehandeld en niet veroordeeld kan worden voor moord. ''Ik wil visualiseren hoe meneer Van der Zee om het leven is gekomen. Het politieonderzoek geeft daar op dit moment onvoldoende beeld van. Ik hoop dat de rechtbank dat kan zien aan de hand van foto's en een filmpje'', zegt Doornbos.


Volgens zijn advocaat heeft B. in blinde woede gehandeld en geen tijd gehad om zich te bezinnen. ''Mijn cliënt zegt dat hij op weg naar de wc seksueel belaagd werd door meneer Van der Zee. Hij loopt door naar de wc, komt dan in de keuken en ziet een mes liggen. Dan grijpt hij in een opwelling dat mes, doet een paar stappen en steekt in een soort van blinde woede. Dat gebeurt in een paar seconden en dan kan er geen sprake zijn van voorbedachte rade'', aldus Doornbos.

Meer over dit onderwerp:
Leeuwarden
Deel dit artikel: