'Vluchtelingen moeten naar tentenkamp Sellingen komen'

SELLINGEN - De asielzoekers die hun tentenkamp hebben opgeslagen op een terrein bij het gemeentehuis in Sellingen, roepen alle uitgeprocedeerde vluchtelingen in het land op om naar Sellingen te komen.

De gemeente Vlagtwedde staat het tentenkamp voorlopig toe, mits er 's nachts niet meer dan 60 vluchtelingen verblijven. Een groep actievoerders, die de vluchtelingen bijstaat, wil die restrictie via de rechter aanvechten en hoopt dat meer asielzoekers en sympathisanten zich op het terrein vervoegen. Het nieuwe tentenkamp moet opnieuw de aandacht vestigen op de situatie van asielzoekers in Nederland.


Zinloos

Het nieuwe tentenkamp heeft volgens Marianne Bathoorn uit Emmen geen zin. Zij was betrokken bij de vorige acties van asielzoekers in Ter Apel. Volgens haar is er voor een deel van de mensen wel onderdak en moeten die dan niet in een tentenkamp gaan zitten.


Vluchtelingenwerk Noord-Nederland verwacht dat er nog meer acties komen van uitgeprocedeerde asielzoekers. In ieder geval zolang er geen goede afspraken zijn over het terugkeren naar Irak.


Zie ook:

- Asielzoekers zetten tentenkamp op in Sellingen

Meer over dit onderwerp:
Sellingen
Deel dit artikel: