32 Drentse clubs zeker van tweede ronde districtsbeker

VOETBAL - 32 Drentse amateurclubs hebben zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van de noordelijke districtsbeker. Daarbij vier van de zes hoofdklassers, namelijk HZVV, ACV, Alcides en MSC. Nieuw Buinen en ook de cupfighter van het afgelopen seizoen, vv Hoogeveen, vlogen er al in de poulefase uit.

Het aantal Drentse clubs in de volgende ronde van de districtsbeker kan vanavond (woensdag) nog oplopen tot 35. Zo heeft Rolder Boys, in poule 1 van groep 2, aan een gelijkspel genoeg in het restant van de gestaakte wedstrijd van vorige week bij Harkema Opeinde. De stand is daar 3-4 voor Rolder Boys en er moeten nog 34 minuten worden gespeeld. VIOS Oosterhesselen en DSC'65 uit Dalerpeel gaan onderling uitmaken wie groepswinnaar wordt in poule 55 van groep 2 (met daarin zondagclubs vanaf de 2e klasse). De reserves van vv Emmen moeten met drie doelpunten verschil winnen in de thuiswedstrijd tegen Bellingwolde om verder te bekeren in poule 21 van groep 2.


Zaterdag 2e klasser ONR kan eventueel de 36e Drentse club worden. Dan moet de formatie uit Roden winnen van BCV uit Bergum. Dat duel werd afgelopen zaterdag afgelast. Wanneer het duel wordt ingehaald is nog niet zeker.


Hieronder alle Drentse clubs die in de koker gaan voor de loting van de tweede ronde in de noordelijke districtsbeker.


zaterdagclubs:

Drenthina

Tiendeveen

ACV 2

SC Angelslo

sv Twedo zaterdag

CSVC

SCN

ZZVV

BSVV

Klazienaveen

Hollandscheveld

FC Meppel

ACV 1

HZVV


zondagclubs:

SC Erica

Alcides

Achilles 1894

MSC

Peize

SVBO

ZBC

HODO

Beilen

CEC

VKW

sv Twedo zondag

ZFC Zuidlaren

Gieten

Zuidlaarderveen

SVZ

Wapserveen

Bargeres

SVV'04


Deel dit artikel: