Actie Arriva voor namen nieuwe treinen Emmen-Zwolle

EMMEN - De provincies Drenthe en Overijssel, Regio Twente en Arriva roepen iedereen op om namen te bedenken voor de nieuwe treinen die vanaf 9 december rijden tussen Emmen en Zwolle.

Mensen mogen tot 30 september namen indienen. De provincies, Arriva en Regio Twente zoeken namen van personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de regio. In totaal rijdt Arriva op de twee trajecten met veertien nieuwe treinen.

Jury
Rond half oktober selecteert een jury uit alle inzendingen dertig namen. Daarna kan iedereen via vechtdallijnen.nl op deze namen stemmen.. De vier namen met de meeste stemmen komen in aanmerking voor vermelding op de treinen. De andere negen worden door de jury gekozen. Eén trein krijgt in 2013 een naam via een aparte actie met Warchild.

De jury van de namenwedstrijd bestaat uit gedeputeerde Gerrit Jan Kok van de
provincie Overijssel, gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe, Jelle Boonstra van dagblad De Stentor, Marcel Oude Wesselink van RTV Oost en dj Edwin Evers van Radio 538. Anne Hettinga, algemeen directeur van Arriva Nederland, is juryvoorzitter.

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: