Zware seizoensstart Hooiveld met Southampton

VOETBAL - Heel stiekem had hij op meer gehoopt, maar de competitiestart in de Engelse Premier League bracht Jos Hooiveld en zijn club Southampton nog geen enkel punt. Na drie duels, tegen Manchester City, Wigan Athletic en Manchester United staat de teller nog op 0 en is de ploeg hekkensluiter in de Premier League.

"Het is heel jammer, maar het zegt nog niet zoveel. Zorgen maak ik me nog niet. We hebben prima gespeeld, zeker tegen City en United. Maar helaas heeft het ons nog geen resultaat opgeleverd", aldus Jos Hooiveld uit Zeijen, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij 'the Saints'.


Southampton promoveerde twee seizoenen achter elkaar en is sinds het seizoen 2004/2005 weer terug op het hoogste Engelse niveau. "Natuurlijk ben je dan benieuwd waar je staat en hoe er naar ons gekeken wordt, maar we hebben best veel respect afgedwongen na het openingsduel bij Manchester City. Dat zag je ook aan Manchester United, dat zich toch had ingesteld op onze manier van spelen. Ook de belangstelling van de fans is enorm, al is het natuurlijk maar de vraag waarom ze nu de wedstrijden bezoeken. Voor ons of voor de tegenstander..haha."


"We hebben ons aardig versterkt. Er zijn zes nieuwe spelers bijgekomen, waaronder Yoshida van VVV en Gaston Ramirez, die overkwam van het Italiaanse Bologna."


Hooiveld speelde alle duels tot nu toe de volle negentig minuten. "Dat ging best goed eigenlijk. Dat klinkt misschien gek uit mijn mond omdat we al acht goals hebben geïncasseerd, maar eerlijk gezegd kon ik daar persoonlijk niet zoveel aan doen. Mijn rol is overigens niet veranderd sinds vorig seizoen. Ik moet de betrouwbare centrale verdediger zijn, die af en toe een goaltje meepikt."


Afgelopen zondag verloor Hooiveld van zijn landgenoot Robin van Persie. "Hij maakte er drie tegen ons. Daar was ik flink ziek van ja... Maar hij is echt wereldtop. Zijn acties en zijn sluwheid voor de goal zijn geweldig. Of ik het shirtje met hem heb geruild?... Nee, ik ben heel blij met onze eigen shirts."

Deel dit artikel: