Tweede speelronde amateurvoetbal

VOETBAL - In de tweede speelronde van het amateurvoetbal gaat zaterdaghoofdklasser ACV op bezoek bij Berkum. Tegen de club uit Overijssel hoopt de formatie van trainer Joseph Oosting haar sterke competitiestart een goed vervolg te geven. Afgelopen zaterdag wonnen de Assenaren thuis van, misschien wel kampioenskandidaat nummer 1, Harkemase Boys. De Friese club, die vorig seizoen nog uitkwam in de topklasse, werd met 2-0 verslagen door treffers van Renco van Eeken en Philip Ties. Berkum, de tegenstander van ACV, speelde haar eerste competitieduel gelijk bij ONS Sneek met 2-2.

De andere Drentse zaterdaghoofdklasser, HZVV, ontvangt in Hoogeveen WHC uit het Gelderse Wezep. WHC werd vorig seizoen gedeeld 1e in de hoofdklasse C, maar in een beslissingswedstrijd voor promotie naar de topklasse verloor de club van DETO uit Vriezenveen. Ook via de nacompetitie, met onder andere ACV in de poule, lukte het WHC niet om te promoveren. Dit seizoen begon ook in mineur. Thuis werd afgelopen zaterdag met 2-0 verloren van Flevo Boys. WHC wordt getraind door Jan Everse. HZVV vierde haar rentree in de hoofdklasse C met een knap gelijkspel bij DVS'33 in Ermelo. Het werd na een 0-1 ruststand uiteindelijk 1-1. De Hoogeveense treffer kwam van de voet van Jasper van der Stouw, die het afgelopen seizoen nog speelde bij WHC.


Berkum - ACV begint om 14.30 uur en HZVV - WHC om 15.00 uur. In Radio Drenthe Sport wordt uitgebreid teruggeblikt op beide duels.


In de eerste klasse D gaat FC Meppel, na de 4-1 thuisnederlaag in de openingswedstrijd tegen KHC, op bezoek bij Blauw Geel '55 uit Ede. In de eerste klasse E speelt Noordscheschut bij Olde Veste '54 en LTC ontvangt in Assen Drachtster Boys. Beide ploegen verloren hun eerste competitiewedstrijd. Blauw Geel '55 - FC Meppel begint om 15.00 uur, terwijl de duels van Noordscheschut en LTC om 14.30 beginnen.

Deel dit artikel: