Emmen wil betere spoorverbinding met Zwolle

EMMEN - De gemeente Emmen wil dat de provincie zo snel mogelijk passeerstroken aanlegt op de spoorlijn tussen Emmen en Coevorden. Dit zei wethouder Jan Kuper van Emmen gisteren tijdens een commissievergadering.

De stukken dubbel spoor zijn nodig om de voorgenomen kwartierdienst tussen Coevorden en Zwolle ook naar Emmen door te laten rijden. In december neemt Arriva het traject tussen Emmen en Zwolle over van de NS. 

Betere dienstregeling

IDe nieuwe vervoerder wil de dienstregeling verbeteren door in de spits vier keer per uur een trein te laten rijden tussen Coevorden en Zwolle. Tussen Emmen en Coevorden kunnen treinen elkaar niet passeren wat een dergelijke dienst momenteel onmogelijk maakt. Om dit te veranderen moeten op het nieuwe station Emmen-Zuid en tussen Nieuw-Amsterdam en Coevorden passeerstroken worden aangelegd.


Gesprek met provincie

Wethouder Jan Kuper vindt het te zot voor woorden dat een gemeente als Emmen geen kwartierdienst naar Zwolle krijgt en Coevorden wel. Omdat de provincie eigenaar is van het spoor, kaart de CDA-bestuurder de kwestie woensdag aan in een gesprek met gedeputeerde Henk Brink. Hoeveel de spooraanpassingen tussen Emmen en Coevorden kosten kon de wethouder gisteravond niet zeggen.

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: