Lindeman "deelname WK afgedwongen"

WIELRENNEN - Bert-Jan Lindeman kan weer een nieuw hoofdstuk toevoegen aan zijn jongensboek als profwielrenner. De 23-jarige Assenaar beleeft een droomjaar als eerstejaars-prof. De kers op de toch al goed gevulde taart kreeg de Drentse renner dinsdagochtend toen bondscoach Leo van Vliet hem belde.

"Het is echt top, een droom die uitkomt. Zeker omdat het WK ook nog eens in eigen land is. Ik werd om kwart over negen gebeld door Leo. Hij vertelde me dat ik geselecteerd ben omdat ik ben gegroeid dit jaar, een goed NK heb gereden en ook steeds beter bergop rijd."


Lindeman vervolgt: "Natuurlijk kan een bondscoach om elke wielrenner heen, maar ik vind wel dat ik mijn selectie heb afgedwongen. Ik heb een sterk Nederlands Kampioenschap gereden en was ook sterk in de Vuelta."


De rol die Lindeman zal vervullen in de WK-ploeg is nog niet bekend. "Nee, daar hebben we het nog niet over gehad. Ik hoop dat ik in een vroege ontsnapping mag zitten. Maar als de bondscoach wil dat ik alleen verantwoordelijk ben voor het halen van bidons dan vind ik dat ook geen probleem. Ik schik me in elke rol."


Deel dit artikel: