Kroon: "WK-selectie dubbeltje op zijn kant"

WIELRENNEN - Voor Karsten Kroon heeft het wereldkampioenschap op de weg al jaren een vaste plek in zijn agenda. Sinds het jaar 2000 miste de geboren Dalenaar slechts één kampioenschap. Dat was vorig jaar toen hij zijn arm brak in de Ronde van Spanje. "Elk jaar kon de bondscoach ook niet om me heen, maar als ik heel eerlijk ben was dat dit jaar voor het eerst anders. Het was een dubbeltje op zijn kant, maar gelukkig besloot de bondscoach om met toch mee te nemen."

De inmiddels 36-jarige Drent, die net terug is van de Ronde van Canada, is realistisch. "Er zijn op dit moment renners die beter zijn dan ik, dus heb ik de bondscoach ook gezegd dat ik me zal schikken in een dienende rol mocht hij dat willen. Ik verwacht dat ik de wegkapitein zal zijn, die de controle houdt in de koers en dan in de finale de kopmannen kan helpen."


"Het WK in eigen land is heel speciaal. Helemaal voor mij. Daar is het 15 jaar geleden ook allemaal begonnen voor mij. Ik zie er naar uit."


Over de selectie van de debutanten Tom-Jelte Slagter en Bert-Jan Lindeman is Kroon positief. "Ik vind het goed dat de bondscoach het aandurft met deze jonge renners. Eerlijk gezegd wist ik niet eens dat Bert-Jan ook een Drent is haha..."

Deel dit artikel: