FC Emmen maakt er 13 tegen Veendam 1894

VOETBAL - FC Emmen heeft het oefenduel tegen zondagderdeklasser Veendam 1894 met 13-0 gewonnen. Topscorer werd Ruud ter Heide, de spits scoorde vier keer. Rutger Worm, de man achter de spitsen, maakte er drie.

Het was voor FC Emmen de tweede oefenwedstrijd binnen een week. "Ik heb daar heel bewust voor gekozen", aldus trainer Joop Gall. Ook tegen een tegenstander van dit niveau. Omdat ik wilde dat de ploeg zich zou revancheren voor de wanprestatie van vorige week tegen de reserves van Bayer Leverkusen en veel zou scoren om het goede gevoel te krijgen. Bovendien wilde ik werken aan vaste patronen richting aanstaande maandag wanneer we de competitie hervatten tegen Telstar. En ik ben best tevreden over de uitvoering."


Toch verliep de eerste helft moeizaam. Emmen scoorde slechts drie keer, creëerde wel veel kansen, maar miste de scherpte in de afronding. Met name spits Ruud ter Heide, die een aantal wedstrijden miste door knieproblemen, had het vizier in de eerste 45 minuten niet op scherp. Gall: "Je weet dat een derdeklasser het maar een bepaalde tijd kan volhouden en dat het daarna heel snel kan gaan. Dat gebeurde vanavond ook. Ik ben blij dat Ruud zich in de tweede helft herpakte. Doelpunten zijn heel belangrijk voor een type spits als Ruud." Ter Heide speelde de volle 90 minuten. Wout Weghorst, die de laatste drie competitieduels in de spits stond, zat geblesseerd op de tribune. Of hij maandag fit genoeg is om te kunnen spelen is nog niet zeker.


Of Said Bakkati het duel tegen Telstar zal halen lijkt een stuk waarschijnlijker. De rechtsback zat tegen Veendam 1894 de hele wedstrijd weliswaar op de bank, maar de kans is groot dat hij in Velsen-zuid de voorkeur krijgt boven Kevin Görtz die er dinsdagavond stond. Het centrale verdedigingsblok zal bestaan uit Kelvin Maynard en Antoine van der Linden. De Argentijn Mauricio Mazzetti is naar de bank verwezen. Linksback is nog steeds Jorrit Kunst. Hij heeft op die positie weinig concurrentie omdat Randel Shakison nog steeds geblesseerd is aan zijn knie. "Randel heeft donderdag een gesprek met de arts en krijgt binnenkort een kijkoperatie", aldus Gall. Kay Velda, Alexander Bannink en Rutger Worm zijn, in ieder geval voorlopig, de drie middenvelders in het elftal en voorin lijken Marvin Wijks en Ruud ter Heide zekerheidjes richting maandag. Wie als linksbuiten binnen de lijnen verschijnt is nog onduidelijk. Voorlopig lijkt Gall te kiezen voor Anmar Almubaraki boven Eldridge Rojer.


Statistieken FC Emmen - Veendam 1894

Eindstand 13-0 (rust 3-0)

5. Almubaraki 1-0, 21. Worm 2-0, 38. Bannink 3-0, 50. Ter Heide 4-0, 57. Ter Heide 5-0, 59. Bannink 6-0, 67. Worm 7-0, 69. Mamedov 8-0, 70. Worm 9-0, 73. Ter Heide 10-0, 85. Mazzetti 11-0, 87. Rojer 12-0, 89. Ter Heide 13-0


foto www.benniewolbers.nl

Deel dit artikel: