Drenten naar de stembus

ASSEN - Vandaag zijn de stemlokalen geopend voor de Tweede Kamer-verkiezingen. Er kan gestemd worden op 21 partijen. RTV Drenthe volgt het verloop van deze verkiezingen.

De stembussen gaan om 07.30 uur open en sluiten om 21.00 uur vanavond. Kiezers moeten hun stempas en een geldig identiteitsbewijs meenemen. Er kan onder meer gestemd worden op gemeentehuizen en scholen. Dit jaar is het het derde achtereenvolgende jaar dat we naar de stembus mogen. In 2010 waren de laatste Tweede Kamer-verkiezingen en vorig jaar de Provinciale Staten-verkiezingen.


Drentse kandidaten

Tijdens de verkiezingen kunt u ook op stemmen op Drentse kandidaten. Het gaat om Agnes Wolbert (nummer 22 van de PvdA), Agnes Mulder (nummer 9 van het CDA), Erik Ziengs (nummer 24 van de VVD), Harry Siepel (nummer acht van 50Plus) en René Kraayenbrink en Casper Kloos (nummer 2 en 3 van Nederland Lokaal).


Verkiezingsdebat

De Drentse Tweede Kamer-kandidaten gingen afgelopen zaterdag met elkaar in debat tijdens een speciale verkiezingsuitzending van Cassata. Thema's waren onder meer de ziekenhuiszorg, ouderenzorg, natuurbeleid, werkgelegenheid en windmolens. U kunt het debat terugluisteren via onze website.

RTV Drenthe

RTV Drenthe volgt het verloop van de verkiezingen. Meer informatie hierover vindt u op onze speciale pagina Drenthe Kiest.

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: