De stemmen in Drenthe worden geteld

ASSEN - Ook in Drenthe zijn de stembureaus gesloten en wordt er volop geteld door tientallen vrijwilligers. Het zal nog uren duren voordat alle Drentse gemeenten zijn uitgeteld.

De geactualiseerde exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos Synovate, in opdracht van NOS en RTL, geeft aan dat de strijd tussen VVD en PvdA ongemeen spannend is. De VVD staat nog steeds op 41 zetels, de PvdA op 40. Alle andere partijen hebben enorm te lijden onder de premiersrace tussen VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PvdA-leider Diederik Samsom. De PVV van Geert Wilders verliest met 11 zetels onverwacht veel en komt op 13. Het CDA werd bij de vorige verkiezingen gehalveerd en verliest nu weer fors: 8 zetels.


Het opkomstpercentage voor de Tweede Kamerverkiezingen bij ons in de provincie lag vandaag steeds hoger dan het landelijk gemiddelde. Drie Drentse kandidaten komen in de nieuwe Tweede Kamer; Agnes Wolbert voor de PvdA, Agnes Mulder voor het CDA en Erk Ziengs voor de VVD.


RTV Drenthe volgt het verloop van de verkiezingen. Meer informatie hierover vindt u op onze speciale pagina Drenthe Kiest.


Zie ook:

- Drenten naar de stembus

- Hoge opkomst bij stembureausMeer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: