Zoektocht vermist lesvliegtuig KLM Flight Academy levert nog niets op

EELDE - De zoektocht met vliegtuigen naar het vermiste lestoestel van de KLM Flight Academy in de Verenigde Staten, heeft nog niets opgeleverd meldt directeur Gerrit Assink van de vliegschool

De zoektocht is vrijdag na een hele dag en avond zoeken gestaakt. Het toestel raakte vermist donderdagavond boven de Amerikaanse staat Arizona. Aan boord waren twee Nederlanders en een Amerikaan; een Nederlandse student, een examinator en een veiligheidsfunctionaris. Het toestel steeg van het vliegveld Mesa Falcon Field, vlakbij Phoenix. Toen na 2,5 uur het toestel niet terugkeerde werd geprobeerd radiocontact te krijgen. Dat lukte niet, waarop er uren is gezocht met helikopters. Er werd gekeken naar branden of lichten, maar er werd niets gevonden.


Het toestel is een Piper Archer van de CAE Oxford Aviation Academy. De KLM Flight Academy huurt deze toestellen voor lesvluchten en examens.


Crisiscentrum

Op het hoofdkantoor van de KLM Flight Academy in Eelde is gisteren een crisiscentrum ingericht. Het hoofd opleidingen van de vliegschool is vrijdag naar de Verenigde Staten vertrokken.

Deel dit artikel: