Vermist lesvliegtuig KLM Flight Academy gevonden

EELDE - Het lesvliegtuigje van de KLM Flight Academy is gevonden in Arizona. Directeur Gerrit Assink meldt dat op de locatie van het wrak drie levenloze lichamen zijn aangetroffen. De lichamen moeten nog geïdentificeerd worden, maar de KLM Flight Academy gaat er vanuit dat het om de drie inzittenden gaat.

De wrakstukken liggen op zo'n 15 mijl buiten het plaatsje Payson in onbegaanbaar gebied. Volgens de Federal Aviation Administration is het toestel tegen een rots gevlogen.


Het vliegtuig is een Piper Archer van CAE Oxford Aviation Academy. De vliegschool van KLM huurt die toestellen voor lesvluchten en examens.


Het vliegtuigje is donderdag (lokale tijd) opgestegen vanaf Mesa Falcon Field, vlakbij Phoenix in de staat Arizona. Sindsdien was het spoorloos. Bij het opstijgen was het goed weer. Ook is nooit een noodsignaal uitgezonden. Aan boord van het toestel waren twee Nederlanders, een 19-jarige piloot in opleiding en een examinator, en een Amerikaan.


De Amerikaanse autoriteiten stellen een onderzoek in naar de oorzaak van ongeluk. De familie van de Nederlandse inzittenden is in Amerika.


Lees ook:

- Lestoestel KLM Flight Academy vermist boven Arizona

- Zoektocht vermist lesvliegtuig KLM Flight Academy levert nog niets op

Meer over dit onderwerp:
Eelde
Deel dit artikel: