Identiteit doden verongelukt lesvliegtuigje bekend

EELDE - De identiteit van de slachtoffers van het verongelukte lesvliegtuigje van de KLM Flight Academy in Eelde is bekend. Het gaat om de 19-jarige piloot in opleiding Lucas Westenberg uit Harderwijk, de 68-jarige examinator Rob van de Heuvel uit Amstelveen en een Amerikaanse veiligheidsfunctionaris. Studenten van de pilotenopleiding in Eelde vliegen voor hun opleiding enkele maanden in Amerika. Het vliegtuigje waar Lucas in vloog werd sinds donderdag vermist.

Zaterdagmiddag is het vliegtuig, met de drie slachtoffers, gevonden bij Phoenix, in de Verenigde Staten. De oorzaak van het ongeluk wordt onderzocht door de Amerikaanse autoriteiten. Familieleden van de slachtoffers zijn afgereisd naar Amerika.


De wrakstukken liggen op zo'n 15 mijl buiten het plaatsje Payson in onbegaanbaar gebied. Volgens de Federal Aviation Administration is het toestel tegen een rots gevlogen.


Het vliegtuig is een Piper Archer van CAE Oxford Aviation Academy. De vliegschool van KLM huurt die toestellen voor lesvluchten en examens.


Het vliegtuigje is donderdag (lokale tijd) opgestegen vanaf Mesa Falcon Field, vlakbij Phoenix in de staat Arizona. Sindsdien was het spoorloos. Bij het opstijgen was het goed weer. Ook is nooit een noodsignaal uitgezonden.


De Amerikaanse autoriteiten stellen een onderzoek in naar de oorzaak van ongeluk. Studenten en leraren van de KLM Flight Academy in Eelde worden maandagochtend bijgepraat door directeur Gerrit Assink.


Lees ook:

- Lestoestel KLM Flight Academy vermist boven Arizona

- Zoektocht vermist lesvliegtuig KLM Flight Academy levert nog niets op

Meer over dit onderwerp:
Eelde
Deel dit artikel: