Ruud ter Heide buiten wedstrijdselectie FC Emmen

VOETBAL - Spits Ruud ter Heide was maandagavond de meest opvallende afwezige op het wedstrijdformulier van FC Emmen. De 29-jarige oud-aanvoerder en -topscorer van de Drentse club bleek door trainer Joop Gall te zijn gepasseerd voor het uitduel tegen Telstar. "De ambities van Ruud stroken niet met de ambities die de club en ook ik hebben", aldus Gall.

"We hebben een meningsverschil over wat er voor nodig is om succesvol te zijn met FC Emmen, welke ambitie daarvoor nodig is en wat we daar tegenover stellen. Daarin zitten we niet op één lijn. Ik heb hem gevraagd om daarover na te denken."


"Kijk, met zijn status verwacht ik heus niet dat hij een werkpaard moet zijn. Dat wil ik ook helemaal niet van hem maken. Je hebt sierpaarden, raspaarden en werkpaarden, maar ik vind dat Ruud op den duur de ondergrens bereikt. Een Ruud ter Heide die de nul-grens haalt zijn we zwaar nodig. Dan scoort hij ook zijn doelpunten voor Emmen, maar ik vind dat hij daar nog te weinig voor doet."


Gall staat er om bekend dat hij de uitdagingen, hoe moeilijk ze ook lijken, niet schuwt. Sterker nog, hij vindt het heerlijk om bij bepaalde spelers de juiste snaar te raken. "Ik weet alleen niet of Ruud wel te raken valt. Ik heb zoals gezegd al een aantal gesprekken met hem gehad, waarin ik ook duidelijk verteld heb wat ik mis en hoe hij daar mee omgaat. Wat ik mis? Dat wil ik intern houden en ik vind ook dat dat intern opgelost moet worden."


Grote vraag is: Komt die oplossing er? "De oplossing ligt bij Ruud zelf. We hebben in ieder geval afgesproken dat we morgen (dinsdag) erop terugkomen", aldus Joop Gall.


Overigens was Ruud ter Heide niet de enige speler die niet bij de eerste 18 spelers zat tegen Telstar. Ook Jeffrey de Visscher, Bart de Groot en Michal Mravec stonden niet op het wedstrijdformulier. Gall: "Om weer in de schijnwerpers te komen en succesvol te zijn met FC Emmen moet een aantal spelers meer uit de kast halen, vind ik.

Deel dit artikel: