Bekende solisten 'Soldaat van Oranje' in jubileumconcerten NNO

ASSEN - Angela Groothuizen en Charly Luske, allebei bekend van The Voice of Holland, zingen samen met het Noord Nederlands Orkest liedjes uit de musical van het moment, Soldaat van Oranje.

Dit gebeurt ter gelegenheid van het 150 jarige bestaan van het NNO. Het Noord Nederlands Orkest geeft zeven concerten waarin de liedjes van de musical centraal staan, met speciale zangers en zangeressen die de liedjes uit de musical zullen vertolken. Het gaat om Charly Luske, Angela Groothuizen, Isookschitterend-zanger Joost Marsman en supertalent Janneke Bartels. Dinsdag werden de vier solisten gepresenteerd op de thuishaven van de musical: vliegveld Valkenburg bij Leiden. De musical wordt al twee jaar opgevoerd in de theaterhangar op vliegveld Valkenburg.


De musical is vooral bekend van de speciale locatie en het indrukwekkende decor. Bij de jubileumvoorstellingen van het NNO draait het meer om de muziek van Rogier van Otterloo. De liedjes worden aan elkaar gepraat door scenarioschrijver Edwin de Vries.


De concerten vinden plaats van 8 tot 23 november. In Drenthe komt het NNO in Emmen en Meppel.

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: