'Achmea heeft een prima visie voor deze regio'

HOOGEVEEN - Achmea heeft een prima visie voor deze regio. Dat zegt vice-voorzitter van zorggroep Leveste Kees Donkervoort in een reactie op de oproep van de Hoogeveense politiek om Achmea te boycotten.

De Hoogeveense politiek voerde een spoedberaad over de toekomst van het Ziekenhuis Bethesda, omdat de geluiden over een fusie met het Scheper Ziekenhuis in Emmen steeds luider worden. Er wordt overwogen om de bevolking te helpen met het overstappen naar een andere zorgverzekeraar.


"Dat gaat voorbij aan de werkelijkheid. Achmea heeft een prima visie voor deze regio. Ze begrijpen dat we in gesprek zijn om de zorg anders in te richten. Het zou jammer zijn als de oproep van de politiek gehoor krijgt," aldus Kees Donkervoort.


Wel snapt hij de zorg van de inwoners om verder te moeten reizen. "Maar op het moment dat het ziekenhuis niet meer aan de beste kwaliteitseisen voldoet, kan ik me ook voorstellen dat een patiënt daar niet meer geholpen wil worden. Het is nu kiezen tussen samenwerken of helemaal geen zorg meer."


Volgens Christine Rompa van Zilveren Kruis Achmea zijn de fractievoorzitters van Hoogeveen niet goed geïnformeerd en zorgt de oproep voor nog meer onrust. Volgende week praat de verzekeraar met de Hoogeveense politiek.


Zie ook:

- Hoogeveense politiek overweegt actie tegen Achmea


Meer over dit onderwerp:
Hoogeveen
Deel dit artikel: