'Gemeente Haren heeft te lang afgewacht'

ASSEN - De gemeente Haren heeft gisteravond te lang afgewacht, waardoor het facebook-feestje Project X compleet uit de hand liep. Die kritiek komt van RTV-Noord-verslaggever Goos de Boer, die de hele avond en ook nacht getuige was van de chaos in Haren, met vernielingen en plunderingen tot gevolg. De Boer zei dat vandaag in het Radioforum van het Radio Drenthe-programma Cassata.

Vervangend feest organiseren

Ook oud-wethouder Gezienes Evenhuis van Emmen had kritiek op het optreden van de gemeente Haren. "Haren had afgesloten moeten zijn en de gemeente had zelf een feest moeten organiseren op een afgezet terrein. Dan had je de toestroom gekanaliseerd, ook al had niemand een idee hoeveel mensen er op af zouden komen."


Geen verstandige woordkeuze

Ook CDA-Tweede Kamerlid Agnes Mulder was kritisch op de aanpak. "Burgemeester Bats riep vantevoren voortdurend dat er in Haren géén feestje was en dat is geen verstandige woordkeuze geweest," aldus Mulder. "Dat woordje 'géén' wordt niet opgepikt."

Dat burgemeester Bats moet opstappen, omdat hij steken heeft laten vallen, gaat de critici te ver, maar de zaak moet wel grondig onderzocht worden om er lessen uit te leren.

Onze extra uitzending van Drenthe Nu;

Lees ook

-Ruim twintig gewonden door Facebook-feest in HarenDeel dit artikel: