Schade in Haren minstens een miljoen euro

HAREN - De schade door de rellen in Haren van vrijdagavond komt uit op één of misschien zelfs enkele miljoenen euro's. Dat is de schatting van het Verbond van Verzekeraars. Duizenden jongeren kwamen vrijdag vanuit het hele land naar Haren voor het Facebookfeest Project X. Halverwege de avond ontstonden er rellen, met 30 gewonden, 34 arrestaties en een grote ravage in het dorp als resultaat.

Bejaarde man zwaar mishandeld
Een 84-jarige man uit Haren blijkt vrijdagavond zwaar te zijn mishandeld. De politie gaat uit van een verband met de rellen. Het slachtoffer zag in zijn woning een nog onbekende man staan en kreeg op dat moment een tegel tegen zijn hoofd. De bejaarde man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij had een lichte hersenbloeding en een gebroken kaak. De dader is nog spoorloos.

Verdachten melden zich
Meerdere verdachten van de rellen in Haren hebben zichzelf inmiddels op verschillende politiebureaus gemeld. Volgens de politie werden ze daarbij vaak begeleid door hun ouders.


Onderzoek met 25 rechercheurs

Het Openbaar Ministerie en de politie hebben een grootschalig onderzoek ingesteld. Er is een team van 25 rechercheurs opgezet. De politie gaat beelden analyseren om de daders te achterhalen.

Meer over dit onderwerp:
Haren
Deel dit artikel: