Tientallen aangiften van vernielingen in Haren

HAREN - In totaal 25 inwoners van Haren hebben aangifte gedaan van vernieling. Auto's, tuinen en bestrating moesten het ontgelden tijdens de rellen vrijdagavond.

Het politiebureau in Haren was speciaal voor de gelegenheid de hele zondag open. Inwoners grepen de openstelling ook aan om de politie te voorzien van informatie. Zo hadden enkele inwoners kentekens van auto's genoteerd of konden ze signalementen van daders geven.


Tips en aanhoudingen


Tot nu toe zijn er ruim 200 tips bij de politie binnengekomen. De politie is ook op zoek naar mensen die de relschoppers op camera hebben vastgelegd. Er zijn ruim 20 filmpjes opgestuurd via de website van de Nationale Recherche. Inmiddels hebben twee mensen zich gemeld bij de politie. Een van hen was betrokken bij plunderingen op de Albert Heijn.


Tijdens de rellen in Haren zijn 36 mensen aangehouden. Maandagochtend zaten daarvan nog 35 verdachten vast.


De politie roept andere relschoppers op zich ook te melden, om te voorkomen dat ze van hun bed gelicht worden. Woordvoerder Heidanus verwacht dat de aangiften nog de hele week zullen binnenkomen.


Bijeenkomst


De gemeente Haren houdt maandagavond een tweede bijeenkomst voor inwoners die behoefte hebben te praten over de rellen afgelopen vrijdag. Dat schrijft burgemeeter Rob Bats van Haren op de website van de gemeente. Harenaren kunnen vanaf 20.15 uur terecht in 't Gorechthuis als ze hun ervaringen willen delen of vragen hebben, schrijft Bats.

Meer over dit onderwerp:
Haren
Deel dit artikel: