Hof van Saken overgenomen door investeerder Driestar en Landal GreenParks

NOOITGEDACHT - Hof van Saksen wordt overgenomen door de Utrechtse investeerder Driestar. De verhuur en exploitatie zal worden uitgevoerd door Landal GreenParks, dit hebben de bedrijven bekend gemaakt.

Volgens Landal GreenParks zal Hof van Saksen op korte termijn de deuren weer openen. De exacte datum is nog niet bekend. "Hof van Saksen is een zeer bijzonder resort. Mooie architectuur, schitterend aangelegd en gastvrijheid op hoog niveau," aldus algemeen directeur Heerkens van Landal GreenParks.


Lange termijn investering


Investeerder Driestar neemt het vastgoed van Hof van Saksen over. Afgesproken is dat er een groot bedrag geïnvesteerd wordt om het park meer luxe en service te geven. Het is niet bekend hoeveel geld Driestart in het Hof van Saksen investeert. Driestar zit in vastgoed, maar ook in verzekeringsmaatschappij Dietse. Verder zit geld in de Achterhoek Media Groep, eigenaar van de radiozender Optimaal FM. De directie wordt gevormd door Wilhelmus Hendrik Bredschneijder en Hessel Vonk. In 2010 was het eigen vermogen ruim €70 miljoen.


Faillissement


Het personeel is vanochtend ingelicht over de toekomst van het vakantiepark in Nooitgedacht. Hoeveel medewerkers hun baan kunnen houden is nog niet bekend. Hof van Saksen werd afgelopen vrijdag failliet verklaard.


Het vrijdag uitgesproken faillissement was onderdeel van het akkoord om een nieuwe start te kunnen maken. Directeur Peter Zwart zei toen al dat de problemen rond de overname hierdoor zijn opgelost en dat vandaag de overname zou worden getekend.


Banken

De banken verliezen veel geld bij de overname van het Hof van Saksen. ABN Amro, SNS en Rabobank hadden nog 125 miljoen in het park zitten, waarvan de aanleg in 2007 bijna 225 miljoen heeft gekost. De banken zien daar ruim 50 miljoen euro van terug. Vermoedelijk gaat er nog wat geld naar de fiscus en UWV. Maar alle alle andere schudeisers, zoals toeleveranciers, lopen ook nog eens een paar miljoen euro mis. Dat zegt curator Cees de Jong. De precieze getallen heeft hij nog niet op een rijtje.

Meer over dit onderwerp:
Nooitgedacht
Deel dit artikel: