Advocaten: 'verdachten Haren zijn niet de harde kern'

HAREN - Met de aanhouding van enkele tientallen verdachten tijdens de rellen vrijdagavond in Haren heeft de politie nog lang niet de ergste relschoppers opgepakt. Dat denken de advocaten, die een groot deel van de aangehouden verdachten vertegenwoordigen.

Ook de politie verwacht nog veel meer verdachten te kunnen aanhouden. 35 van de 36 gearresteerden zitten nog vast. Voor de aangehouden verdachten is snelrecht van toepassing. Dit houdt in dat elke verdachte voordat hij of zij vrijkomt een straf krijgt opgelegd.


Beelden op internet


De politie gaat beeldmateriaal van relschoppers in Haren, die niet door de politie herkend zijn, openbaar maken.


Getuigen hebben uren aan filmbeelden afgegeven van de rellen in Haren afgelopen vrijdag. De politie heeft ook zelf beelden geschoten. Een team van 25 rechercheurs probeert de relschoppers te herkennen. Beelden van verdachten die niet herkend worden, zal de politie online zetten. Het is nog onbekend wanneer dit zal gebeuren.

Aandacht op school


Docenten van het Zernike College in Haren praten vanochtend met de leerlingen over wat er vrijdagavond is voorgevallen in het dorp. Volgens rector Tameling heeft het geëscaleerde Facebookfeest Project X grote indruk gemaakt op de leerlingen en is het goed als ze hun verhaal kwijt kunnen.


Bijeenkomst gemeente


En ook de gemeente Haren houdt vanavond een tweede bijeenkomst voor inwoners die behoefte hebben te praten over de rellen afgelopen vrijdag. Harenaren kunnen vanaf 20.15 uur terecht in 't Gorechthuis als ze hun ervaringen willen delen of vragen hebben, schrijft Bats.

Meer over dit onderwerp:
Haren
Deel dit artikel: