Cohen leidt onderzoek naar Project X

HAREN - Een vierkoppige commissie onder leiding van Job Cohen gaat het evaluatieonderzoek naar de ongeregeldheden in Haren doen. Ook wordt bekeken wat de rol van de gemeente is geweest. Dat doet de commissie in opdracht van de gemeente Haren, de burgemeester, hoofdofficier en korpschef.

De overige drie namen zijn Gabriël van den Brink (hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg), Otto Adang (lector Openbare orde en Gevaarbeheersing aan de Politieacademie) en Jan van Dijk (hoogleraar Communicatie en Nieuwe media aan de Universiteit Twente).

Job Cohen is oud-burgemeester van Amsterdam en was van 2010 tot 2012 fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid (PvdA). Ook was Cohen van 1998 tot 2001 staatssecretaris van Justitie.

Burgemeester Bats hoopt een soortgelijk fenomeen door grondige evaluatie te voorkomen. Niet alleen de gemeente Haren, maar ook andere partijen die op nationaal of lokaal niveau er ooit mee te maken zullen krijgen, zullen er wat aan moeten hebben, volgens de gemeente.


De rellen ontstonden nadat duizenden jongeren zich in het dorp hadden verzameld om de verjaardag te 'vieren' van een 16-jarig meisje. Haar uitnodiging voor een privéfeestje ging per ongeluk naar tienduizenden gebruikers van Facebook.

Meer over dit onderwerp:
Haren
Deel dit artikel: