FC Emmen trainer Gall waakt voor onderschatting

VOETBAL - FC Emmen mist dinsdagavond in de eerste ronde van het nationale bekertoernooi, bij zaterdaghoofdklasser VVOG , drie spelers die afgelopen vrijdag nog wonnen van SC Veendam. Eldridge Rojer, Rutger Worm en Yannick de Wit zijn niet van de partij. De eerste is geblesseerd en de andere twee worden min of meer uit voorzorg aan de kant gehouden door trainer Joop Gall, die zijn ploeg waarschuwt voor onderschatting.

"Daar hamer ik op. Tot morgen vlak voor de wedstrijd. Er gaan de komende dagen gewoon profclubs sneuvelen. Dat kan en mag ons niet overkomen. Ik wil donderdagavond in een kokertje zitten tijdens de loting", aldus Joop Gall na de laatste training die werd afgewerkt op het veld van topklasser WKE. VVOG voetbalt ook op kunstgras en dus wil de oefenmeester maximaal voorbereid zijn op het bekerduel.


De vervangers van de drie afwezigen in de basisopstelling van Emmen zijn Wout Weghorst, die zal beginnen als centrumspits en op het middenveld keert Alexander Bannink terug na een schorsing en is er een basisplaats voor Bart de Groot. De rest van de opstelling is gelijk aan die van afgelopen vrijdag.

 

Gall bekeek tegenstander VVOG twee keer dit seizoen. In de knockoutronde van de beker tegen Leonidas en afgelopen zaterdag in de competitie tegen DVS'33. "Die bekerwedstrijd was sensationeel en werd uiteindelijk beslist na strafschoppen. Het duel tussen VVOG en DVS'33 zaterdag was een echte derby. We zijn goed voorbereid en we weten wat we kunnen verwachten. Dat zal andersom niet anders zijn. Dwight Lodeweges weet natuurlijk heel goed hoe je als amateurclub tegen profs moet spelen. We zullen honderd procent gemotiveerd moeten zijn. Natuurlijk is een vroege goal ideaal voor ons."


In augustus 2002 stond FC Emmen ook al tegenover VVOG in de beker. Destijds won Emmen, op de Meerdijk, met 4-0 van de Harderwijkers. Beide ploegen eindigden die wedstrijd met 9 man. Drie spelers moesten met rood vertrekken, waaronder Antoine van der Linden. Datzelfde gold voor twee VVOG-spelers. De vierde de wedstrijd vroegtijdig moest beëindigen was Bas Sibum. Hij verliet het veld met een fikse hoofdwond.


De wedstrijd VVOG - FC Emmen begint om 20.00 uur.


Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden, Kunst; De Groot, Velda, Bannink; Almubaraki, Weghorst en Mamedov

Deel dit artikel: