Brandbrief Hoogeveense huisartsen over plannen ziekenhuis Bethesda

HOOGEVEEN - De Hoogeveense huisartsen hebben een brandbrief gestuurd over de ontwikkelingen rond het ziekenhuis Bethesda. Ze zijn bang dat er belangrijke zorg uit het ziekenhuis verdwijnt en naar Emmen wordt verplaatst.

Patiënten in Hoogeveen worden daar de dupe van, vooral ouderen die afhankelijk zijn van vervoer van anderen. Huisarts Ben Luten van de Regionale Huisartsengroep Hoogeveen en Omstreken maakt zich daarnaast vooral zorgen over plannen voor het verplaatsen van de Intensive Care en het terugbrengen van de Spoedeisende Hulp. Die zou in de avond-, nacht- en weekenduren in Hoogeveen sluiten.


Niet naar Emmen

Volgens Luten snijdt het ziekenhuisbestuur van Leveste zichzelf met het uithollen van de basiszorg in het Hoogeveense ziekenhuis fors in de vingers. "Veel mensen uit Hoogeveen en regio willen gewoon niet naar het ziekenhuis in Emmen. De loop naar het Oosten zit er gewoon niet in. Die gaan dan liever naar Meppel of Zwolle. Dat betekent dus dat belangrijke cliënten die het ziekenhuis in Emmen nodig heeft verdwijnen. En dat wordt volgens mij te veel veronachtzaamd."

Met de brandbrief hopen de huisartsen dat de ziekenhuisdirectie en de zorgverzekeraar beter nadenken over de gevolgen.

De petitie voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis Bethesda die vorige week is gelanceerd, is inmiddels getekend door 6500 mensen. En deze week praat de politiek in Hoogeveen over de ziekenhuiszorg in Bethesda met zorgverzekeraar Achmea.


Deel dit artikel: