FC Emmen met hakken over sloot verder in beker

VOETBAL - FC Emmen is door in de strijd om de KNVB-beker. In Harderwijk wonnen de Drentse voetballers na strafschoppen van zaterdaghoofdklasser VVOG.

Emmen kreeg nauwelijks kansen tegen de amateurclub, die getraind wordt door Dwight Lodeweges. Na negentig minuten stond het nog steeds 0-0 en ook in de verlenging werd niet gescoord. De eerste acht strafschoppen werden allemaal benut. Maar FC Emmen-keeper Peter van der Vlag pakte de laatste penalty van VVOG, genomen door Jeremy de Graaf. "Ik had al een onderbuikgevoel dat hij de penalty zou gaan missen", aldus Emmen-trainer Joop Gall. Aanvoerder Antoine van der Linden scoorde vervolgens zijn strafschop via de vingertoppen van VVOG-doelman Romkes. Daardoor werd het 5-4 en zit FC Emmen donderdagavond in de pot bij de bekerloting voor de derde ronde.


"Natuurlijk ben ik opgelucht dat we door zijn. Een strafschoppenserie is toch een loterij. Maar uiteindelijk zitten we gewoon in de koker aanstaande donderdag. En op het papiertje staat niet dat we na strafschopppen tegen AGOVV verder zijn gebekerd, maar gewoon FC Emmen. Ik hoop op een mooie loting. Ajax thuis zie ik wel zitten. Een volle bak zou mooi zijn en ook goed voor de club, financieel gezien", aldus Gall.


Gall kon in Harderwijk niet beschikken over de geblesseerde aanvallers Wijks, Worm en Rojer. De laatste had maandag een mri-scan in het Scheperziekenhuis. "Daaruit is gebleken dat er niets kapot is in mijn enkel. Wel moet ik tot maandag in het gips blijven en vanaf dan kan ik weer voorzichtig belasten", zei Rojer in Harderwijk. De andere aanvallers, Ruud ter Heide en Jeffrey de Visscher, hebben nog altijd 'vrijaf' en zaten ook op de tribune bij VVOG. In de slotfase van het duel in de beker besloot Gall verdediger Kevin Görtz te gebruiken als extra spits.


Daar waar FC Emmen de tweede ronde overleefde, daar sneuvelden vier andere profclubs wel tegen amateurclubs: Almere City, FC Oss, Fortuna Sittard en Excelsior.


Foto's: Bennie Wolbers

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: