Verslaggevers doen aangifte tegen ME na rellen in Haren

ASSEN - RTV Drenthe-verslaggever Rinus Bouwmeester en RTV Noord-verslaggever Goos de Boer uit Assen doen aangifte tegen de ME.

Tijdens de rellen in Haren kreeg Bouwmeester klappen van de ME en De Boer werd tegen de grond gewerkt. Beide mannen vinden dat zij ernstig zijn belemmerd tijdens hun werkzaamheden.


Verjaardag Merthe

Het Facebookfeest was een uit de hand gelopen grap. Het meisje Merthe uit Haren vierde haar 16e verjaardag en had per ongeluk via een open uitnodiging op Facebook iedereen uitgenodigd. Zo'n 30.000 mensen gaven aan te komen. Hoewel burgemeester Rob Bats via een noodverordening Haren tot verboden gebied had verklaard, kwamen er naar schatting toch zo'n 10.000 belangstellenden op het feest af. Uit alle delen van het land waren mensen naar Haren gekomen en ook uit Zweden en België. Maar ook uit Drenthe kwamen feestgangers.


Grimmige sfeer

Het feestje in Haren begon rustig, maar rond negen uur sloeg de sfeer om. De vlam sloeg in de pan op de kruising van de Stationsweg, waar Merthe woont, en de Jachtlaan. Jongeren gooiden met bier, stenen en fietsen. Het kwam het tot heftige botsingen tussen de ME en duizenden feestgangers. De schade aan winkels, huizen en straatmeubilair is enorm. Vanwege de situatie in Haren ontstonden er files op de A28 en waren op- en afritten naar Eelde en Haren afgesloten.


Lees ook:

- Vijf relschoppers 'Facebookfeest' langer vast

- Familie Merthe: "Vreselijk, verbijsterend. Woorden schieten tekort.''

- Zes verdachten van rellen in Haren voorgeleid

- Ook Drentse verdachten vast na rellen in Haren

- Advocaten: 'verdachten Haren zijn niet de harde kern'

- Tientallen aangiften van vernielingen in Haren

- Schade in Haren minstens een miljoen euro

- Ruim twintig gewonden bij Facebookfeest in Haren

- Rellen in Haren door Facebookfeestje

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: