Defensie zegt af voor sponsorloop nieuwe dierenambulances

ASSEN - Defensie heeft zich teruggetrokken voor de sponsorloop ten behoeve van twee nieuwe dierenambulances. Dierenbescherming Drenthe is teleurgesteld in deze beslissing.
In het kader van het 85- jarig bestaan probeert de Dierenbescherming geld bij elkaar te krijgen voor de aanschaf van twee nieuwe dierenambulances. Defensie had daarbij medewerking toegezegd voor een sponsorloop op 24 oktober in Assen, maar komt daar nu op op terug.

Honderd militairen van de JWF kazerne in Assen zouden een mars lopen van 12 kilometer en konden daarbij gesponsord worden door bedrijven. Dat is een jaar geleden al in gang gezet. Defensie geeft nu aan dat de soldaten ingezet worden voor militaire activiteiten en alle andere evenementen worden afgezegd.
De huidige dierenambulance in Noord- en Midden-Drenthe rijdt, is aan vervanging toe. Omdat het om een groot gebied gaat wil de Dierenbescherming voortaan twee ambulances inzetten, daarvoor is 50 duizend euro nodig.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.