Worm ontbreekt bij FC Emmen in Den Bosch

VOETBAL - Rutger Worm is vrijdagavond niet inzetbaar voor FC Emmen in het uitduel bij FC Den Bosch. De aanvallende middenvelder kampt met een enkelblessure. Aanvankelijk werd aangenomen dat hij na een wedstrijdje rust wel weer inzetbaar zou zijn, maar onderzoek bij dokter Degen wees uit dat dat niet het geval is.

Ook Almeida en Eldridge Rojer zijn niet van de partij in Brabant. Rojers' enkel zit in ieder geval tot maandag in het gips en pas dan mag hij weer belast worden. Ook niet bij de eerste 18 zitten Ruud ter Heide en Jeffrey de Visscher (zie elders op de site). De twee aanvallers hebben nog steeds 'vrijaf' en behoren niet tot de selectie. Rechterspits Marvin Wijks is op de weg terug en met een beetje geluk zit hij in Den Bosch op de reservebank.


Gall kan in tegenstelling tot de vorige competitiewedstrijd tegen Veendam wel weer beschikken over Alexander Bannink. De middenvelder keert dan ook gelijk weer terug na een schorsing en zal als aanvallende middenvelder beginnen, met achter zich Yannick de Wit en Kaj Velda. In de verdediging en aanval staan dezelfde spelers als afgelopen dinsdag tegen VVOG. "Natuurlijk heb je na afgelopen dinsdag wel een reden om te wisselen, maar ik draai het om. Ik geef de spelers kans om zich te revancheren", aldus Gall na de laatste training donderdagochtend.


FC Emmen passeerde, door de thuiswinst op Veendam, FC Den Bosch in de stand. De ploeg van trainer Jan Poortvliet kent een hele zwakke start van de competitie. In de eerste zes duels pakte Den Bosch pas 3 punten, door een 3-0 thuiszege op Excelsior. De overige vijf duels (tegen Dordrecht, Sparta, Oss, Helmond Sport en Go Ahead Eagles) gingen verloren. "Maar Den Bosch is gewoon een goede ploeg, die te laag staat op de ranglijst. Ik weet zeker dat ze aan het eind van de rit gewoon weer meespelen in de play-offs. Dus we zullen het maximale moeten geven voor een goed resultaat", besluit Gall.


Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden, Kunst; Velda, De Wit, Bannink; Almubaraki, Weghorst en Mamedov

Deel dit artikel: