'Vertrouwen in politietop is zoek'

HAREN - Politiemensen die bij Project X in Haren waren voelen zich in de steek gelaten door de politietop. Ze hebben het idee dat ze bij de rellen de klappen hebben opgevangen die het gevolg waren van foute beslissingen in de top.

Politieagenten stelden vooraf voor om de zaak grootschalig aan te pakken en veel politie in Haren neer te zetten. De korpsleiding besloot echter, samen met het Openbaar Ministerie en de gemeente Haren, voor een kleinschaligere aanpak en om extra agenten uit Assen en Groningen op de achterhand te houden. De ondernemingsraad kent deze geluiden, maar wil er in afwachting van een interne evaluatie nog niet inhoudelijk op ingaan.

Politiebond NPB betreurt de kritiek die de politie te verduren heeft gekregen over de aanpak van het Facebookfeest in Haren. De bond vindt het commentaar op het aantal beschikbare agenten en het tijdstip van de inzet van de ME voorbarig en onnodig.


De NPB zegt ook teleurgesteld te zijn in de reactie van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. Volgens NPB-voorzitter Han Busker kwam Opstelten "niet verder dan te melden dat 'het tuig' snel en zwaar zou worden gestraft."


Lees ook:

- Verslaggevers doen aangifte tegen ME na rellen in Haren

- Vijf relschoppers 'Facebookfeest' langer vast

- Rellen in Haren door Facebookfeestje

- Ruim twintig gewonden bij Facebookfeest in Haren

Meer over dit onderwerp:
Haren
Deel dit artikel: