FC Emmen loot topklasser Rijnsburgse Boys uit

VOETBAL - FC Emmen is in de derde ronde van de KNVB-beker gekoppeld aan amateurclub Rijnsburgse Boys. De ploeg van trainer Joop Gall moet op bezoek bij de huidige nummer 4 in de zaterdagtopklasse. De club uit Rijnsburg bereikte de derde ronde na een 1-0 thuisoverwinning op Jupiler League-club FC Volendam.

Rijnsburge Boys, dat wordt getraind door Niek Oosterlee, begon wisselvallig aan het huidige seizoen. Van de eerste vijf duels in de competitie werden maar twee gewonnen. Twee keer werd verloren en één keer speelden 'de Uien' gelijk. Maar die stroeve start van het seizoen is inmiddels als weer vergeten door twee competitiezeges op rij en de bekerstunt van dinsdagavond tegen Volendam.


Sinds het seizoen 2003-2004 is Rijnsburgse Boys een toonaangevende club in het amateurvoetbal en werden er drie titels in de zaterdaghoofdklasse bereikt. In het seizoen 2008-2009 beleefde Rijnsburgse Boys een topjaar, dat op het allerlaatste moment werd verknald door een andere club uit Emmen: WKE. In de strijd om het landskampioenschap bij de amateurs stond Rijnsburgse Boys in de finale met 1-0 voor tegen de Emmenaren. Thuis werd gewonnen, waarna in Emmen op 20 juni 2009 de beslissing moest vallen in de return. Alles verliep perfect voor de geelzwarten. De Boys uit Rijnsburg namen een 0-2 voorsprong. Een voorsprong die in de 87e minuut nog steeds op het scorebord stond. Heel Rijnsburg vierde al feest, maar toen werd het sprookje van WKE geschreven. Drie keer scoren, een verlenging afdwingen en uiteindelijk via strafschoppen alsnog landskampioen worden.


het sprookje van WKE tegen Rijnsburgse Boys


Rijnsburgse Boys krijgt dus kans op revanche tegen die andere club uit Emmen. De profs deze keer. Het duel in de derde ronde van de KNVB-beker wordt gespeeld op dinsdag 30 oktober, woensdag 31 oktober of donderdag 1 november

Deel dit artikel: