Werkplein Baanzicht ontdekt fraude van ruim 150.000 euro

ASSEN - Er is fraude gepleegd bij Werkplein Baanzicht. Het Openbaar Ministerie en de sociale recherche van Werkplein ontdekten dat een inwoner van de gemeente Midden-Drenthe inkomsten van een stichting voor landschapsbeheer gebruikte voor privédoeleinden. Hierdoor ontving de klant van de sociale dienst zo'n 80.000 euro onterecht aan uitkering.

Een stel uit de gemeente Aa en Hunze maakte vermoedelijk misbruik van een kerkelijke stichting. Het geld voor die stichting staken ze in eigen zak. Ook zouden ze zwart gewerkt hebben en onterecht toeslag kinderopvang hebben ontvangen. Daarnaast ontvingen ze ruim 74.000 euro als uitkering. Volgens Baanzicht is dat ten onrechte ontvangen uitkering.


Via tips en onderzoek van een controle-ambtenaar is Werkplein Baanzicht achter de fraude gekomen. Het Openbaar Ministerie moet nog beslissen of de verdachten voor de rechter worden komen.


Werkplein Baanzicht is het verzamelpunt van alle instellingen voor werk en inkomen in de gemeenten Aa & Hunze, Assen en Tynaarlo. Onder meer het UWV Werkbedrijf en de Sociale Dienst maken er deel van uit.

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: