Stuurgroep teleurgesteld over afblazen Regiotram

ASSEN - Een brief van de stuurgroep Groningen-Assen moet de politiek in Groningen alsnog overhalen om te kiezen voor de Regiotram. De stuurgroep is teleurgesteld over het afblazen van de Regiotram.

Vandaag kwamen de provincies Groningen en Drenthe en de tien betrokken gemeenten bij elkaar om te praten over het wel of niet doorgaan van de Regiotram. Uiteindelijk is besloten een brief te sturen naar de gemeenteraad van Groningen.


'Regiotram beste optie'

Volgens de stuurgroep blijft de Regiotram de beste optie om het openbaar vervoer in en om de stad Groningen de aankomende jaren op een goed niveau te houden. Alternatieven zijn er niet volgens de stuurgroep. Inmiddels is er meer dan tien miljoen euro uitgegeven aan de voorbereidingen van de Regiotram. Als het project niet doorgaat eisen de gemeenten en provincies in de stuurgroep hun geld terug van de gemeente Groningen.


Voorbereidingen gaan door

De voorbereidingen vanuit de provincie Groningen voor de Regiotram gaan trouwens nog steeds door. Vandaag konden de verschillende consortia een offerte indienen voor de aanleg van de Regiotram. Eind oktober wordt een vergunningsbesluit genomen.


Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: