Sinkgraven weg bij FC Edmonton

VOETBAL - Harry Sinkgraven is niet langer hoofdtrainer bij het Canadese FC Edmonton. Samen zijn assistent, Hans Schrijver, moet de ex-trainer van FC Emmen om budgettaire redenen de club verlaten. Sinkgraven werd in december 2010 hoofdtrainer van Edmonton, als opvolger van Dwight Lodeweges.

In 2011 werd hij met Edmonton vijfde in het debuutseizoen in de NASL-league (North American Soccer League), maar het seizoen erop verliep een stuk moeizamer. Van de 28 wedstrijden in de competitie werden er maar vijf gewonnen.


Toch waren niet de resultaten, maar de financiën redenen voor het gedwongen vertrek van beide coaches, zoals technisch manager Petrone verwoordde in de Canadese media. "Dit was een beslissing die voor 95-100% is genomen vanwege het budget van de club. Ze hebben hier geweldig werk gedaan. Onze jonge club is door de trainer een stuk professioneler geworden en de jonge spelers waarmee we werken zijn veel beter geworden."


Sinkgrave berustte in de mededeling die hij donderdagavond kreeg. "Deze dingen kunnen gebeuren in het voetbal. De resultaten waren ook niet goed en de club staat onder financiële druk." Volgens de Canadese media heeft Sinkgraven een regeling getroffer over de afwikkeling van zijn nog doorlopende contract.


De Meppeler gaat nu op zoek naar een nieuwe club, zo liet hij weten. "Ja, absoluut. Ik ben nu 25 jaar werkzaam in het profvoetbal en plak daar nog graag 25 jaar aan vast."

Deel dit artikel: