Voetbalclub MSC in Meppel gastheer voetbalinterlands

Ruime zege Hoogeveen
Ruime zege Hoogeveen
MEPPEL - Voetbalclub MSC in Meppel is gastheer van 3 vrouwenvoetbalinterlands eind oktober. Het gaat om wedstrijden van teams onder de 17 jaar. Oranje speelt op het MSC-sportpark Ezinge een competitie met Montenegro en Oekraïne. De drie landen kunnen zich kwalificeren voor het Europees kampioenschap.

MSC-voorzitter Henk Veenstra is er trots op dat de KNVB zijn club heeft benaderd om de drie interlands te organiseren. 'Het Vrouwenvoetbal leeft binnen MSC. Met drie Vrouwenteams, twee meisjesteams en veel meisjes die samen met jongens voetballen in de E- en F-pupillenteams laten we zien dat vrouwen en meisjes bij MSC echt meetellen.'
Volgens de voorzitter komt er nog wel wat kijken bij het organiseren van de interlands. 'De wedstrijden worden gespeeld onder auspiciën van de UEFA. Dat betekent dat er aan alle richtlijnen van de Europese voetbalbond voldaan moet worden. En dat zijn er nogal wat. Zo moeten we bijvoorbeeld een dopingruimte inrichten en worden de bestaande reclame-uitingen langs ons hoofdveld een week lang vervangen door die van de KNVB.'
De wedstrijden die op het programma staan zijn Nederland - Montenegro op zaterdag 20 oktober, Oekraïne - Montenegro op 22 oktober en op donderdag 25 oktober Nederland tegen Oekraïne. Alle wedstrijden worden 's middags gespeeld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.