Pastorie Veenhuizen omgetoverd tot schrijvershuis

VEENHUIZEN - Schrijvers die ongestoord aan hun boek willen werken, kunnen sinds kort terecht in de pastorie in Veenhuizen. Het gebouw fungeert tijdelijk als schrijvershuis.

Het schrijvershuis is een initiatief van schrijfster Mariët Meester. Zij verbleef ruim een jaar in de pastorie om te werken aan haar boek Koloniekak. "Ik merkte hoe fijn het was om daar in alle rust te kunnen werken. Het gebouw deed me denken aan een schrijvershuis in Estland, waar ik ooit verbleef om te werken aan een boek. Het leek me leuk om ook andere schrijvers de kans te geven om in de pastorie te werken aan hun boek."

Meester benaderde de Rijksgebouwendienst waar de pastorie van is. Die gaf toestemming voor een schrijvershuis, schrijvers mogen tegen een kleine vergoeding in het huis verblijven totdat de Rijksgebouwendienst een andere bestemming heeft voor het gebouw.

Op dit moment verblijft toneelregisseur Jos Spijkers in het Schrijvershuis. Hij schrijft er geen boek maar werkt er aan zijn nieuwe toneelstuk Opgesloten, dat gaat over gedetineerden in de gevangenis in Veenhuizen. Er is veel belangstelling voor het schrijvershuis, tot februari is het huis in ieder geval bezet.

Meer over dit onderwerp:
Veenhuizen
Deel dit artikel: