Actie 'Zet Achmea Onder Druk' voor behoud ziekenhuis Bethesda

HOOGEVEEN - De strijd voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen en tegen zorgverzekeraar Achmea wordt grimmiger.

Actievoerder Frits Kappers, die vorige maand al een petitie lanceerde voor het behoud van volwaardige ziekenhuiszorg in Bethesda, begint nu ook de actie 'Zet Achmea Onder Druk'. Onderdeel daarvan is een overstapservice op de actiewebsite Actievoorbethesda.nl.


Kappers heeft inmiddels bijna 10.000 handtekeningen ingezameld met zijn petitite en hoopt op 12.000 uit te komen. De handtekeningen gaat hij donderdag 11 oktober overhandigen aan burgemeester Loohuis van Hoogeveen. Daarnaast richt hij nu de pijlen op zorgverzekeraar Achmea, omdat hij wil dat die meer druk uitoefent op het ziekenhuisbestuur om volwaardige ziekenhuiszorg in Hoogeveen te behouden. Mensen worden opgeroepen via mail, twitter, facebook en ansichtkaarten de verzekeraar onder druk te zetten, zodat die in actie komt.


Nietszeggend

Volgens Kappers doet Achmea te weinig, terwijl heel veel cliënten van de zorgverzekeraar in Hoogeveen en omgeving wonen. Achmea heeft weliswaar toegezegd dat de basisziekenhuiszorg in Hoogeveen en de spoedeisende hulp gewaarborgd blijft, maar dat vindt Kappers nietszeggend. "Want wat het precies inhoudt, maakt de verzekeraar niet duidelijk", zegt Kappers.


Zorgverzekeraar Achmea is niet blij met de overstapservice van Kappers. Volgens woordvoerder Christine Rompa zet Kappers mensen op het verkeerde been, omdat niet Achmea als verzekeraar, maar de beroepsgroep van artsen hogere eisen stelt aan medische zorg in ziekenhuizen. "Daardoor kunnen niet alle complexe ingrepen overal gedaan worden", aldus Rompa. Ook suggereert de overstapservice dat er in de toekomst niets verandert aan de zorg in Hoogeveen als mensen overstappen naar een andere verzekeraar, maar dat is volgens Achmea een misvatting.


Andere verzekeraars

Kappers heeft inmiddels ook andere verzekeraars, als Univé, CZ, Menzis, VGZ en Delta Lloyd gevraagd om hun visie te geven op de ontwikkelingen in Hoogeveen. Die hebben tot dit weekend tijd te reageren. Hij neemt hun reactie mee als informatie bij de overstapservice.
Deel dit artikel: