Ondanks crisis Meppel financieel gezond

MEPPEL - De gemeente Meppel weet ondanks de financiële crisis het hoofd boven water te houden. De begroting van volgend jaar is zonder extra bezuinigingen sluitend en ook dit jaar verloopt financieel beter dan dat een aantal maanden geleden nog werd gedacht..

Er blijft in 2013 zelfs 26.000 euro over. Maar tegelijkertijd is er weinig ruimte om te investeren. Bovendien is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn van de plannen van een nieuw kabinet. Dus zorgeloos is het college niet over de toekomst.


Ook valt op dat Meppel relatief hoge schulden per inwoner heeft. Op de lijst van de 415 Nederlandse gemeenten staat Meppel op plek 394 als het gaat om de schuld per inwoner. Dat is in Meppel 3600 euro. Maar uit een stresstest van bureau BMC blijkt dat Meppel desondanks de zaken goed op orde heeft.


Wethouder Koos de Vos stelt dat de schulden geen probleem zijn zolang de rente betaald kan worden.. Er zijn volgens hem geen aanwijzingen dat de rente zal stijgen. Hij vindt het daarom onzin dat de fractie van D66 in een opiniestuk meldde dat Meppel bijna failliet is.


De schuldenlast is het gevolg van de grondaankopen voor de wijk Nijeveense Landen, welke investeringen door de vastzittende woningmarkt niet terugverdiend worden.Meer over dit onderwerp:
Meppel
Deel dit artikel: