FC Emmen kan feestje MVV niet voorkomen

VOETBAL - FC Emmen is er niet in geslaagd om het nog ongeslagen MVV van de eerste periodetitel af te houden. De formatie van trainer Joop Gall mocht 40 minuten lang hopen op een goed resultaat, maar verloor het duel tegen de Limburgers afgetekend: 0-3.
De thuisploeg was in de eerste 40 minuten de bovenliggende partij, bleef verdedigend gemakkelijk overeind en creëerde zelfs de betere kansen. Bakkati kopte in de handen van MVV-doelman Castro en inzetten van Almubaraki en De Wit verdwenen via een tegenstander naast de goal. Maynard kwam in de 39e minuut het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet uit een corner raakte het zijnet. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Een goal die letterlijk en figuurlijk uit de lucht viel. Een voorzet van rechts kwam ongelukkig tegen het been van Emmen-verdediger Maynard die zijn eigen doelman Van der Vlag passeerde: 0-1. Kort daarop scoorde Smeets de tweede voor MVV, uit een fraai afstandschot. "We hadden niets te vrezen tot die eerste goal. Heel ongelukkig. De spelers waren aangeslagen in de rust", aldus trainer Gall.

Na rust probeerde Emmen wat het kon. Gall wisselde Van der Linden voor Mazzetti, en ging daardoor 1 op 1 spelen met de Argentijnse verdediger als extra spits. Het leverde niet het gewenste effect op. Sterker nog, in de eerste de beste counter scoorden de gasten via Schreurs de 0-3. Daarvoor schoot Velda nog twee keer van afstand, maar Castro bleek onpasseerbaar. Gall: "We hebben het nog geprobeerd, maar het lukte niet meer. We dwongen vanavond ook te weinig echte kansen af. Toch vind ik dat we al met al een eerste periode hebben gehad waarin we stappen hebben gemaakt. We missen nu nog een aantal belangrijke spelers. Als zij er weer bij zijn en we pikken de draad weer op dan zie ik ons wel spelen om plek negen of hoger."