Weer ongeluk Flight Academy in VS

EELDE - In de Verenigde Staten is een lesvliegtuigje dat was gehuurd door de KLM Flight Academy uit Eelde in de lucht gebotst met een ander klein toestel. Beide toestellen van het merk Piper Cherokee konden veilig een noodlanding maken, de ene op Gila River Airport en de ander op een testbaan voor auto's.

De inzittenden van beide toestellen, onder wie de instructeur in het gehuurde toestel, kwamen met de schrik vrij. Vorige maande crashte een vliegtuigje van de KLM Flight Academy in de bergen van Arizona, hetzelfde gebied waar nu ook het ongeluk plaats vond. Daarbij vielen toen drie doden.


Geschrokken

De KLM Flight Academy is geschrokken, maar ziet geen verband tussen de incidenten. De Academy onderzoekt beide incidenten uitgebreid en kijkt in hoeverre de ruim 30 studenten psychische hulp nodig hebben. Vandaag en morgen zijn de lessen op de vliegschool geannuleerd.


Het was het dertiende ongeval in de lucht boven Arizona in tien jaar, maar het eerste zonder gewonden of doden. Volgens de Amerikaanse media is het één van de meest spectaculaire ongevallen ooit en is het een wonder dat beide toestellen zijn geland. Vooral de instructeur wordt bedolven onder de complimenten.


Beelden Fox News over het ongeval

Beelden CBS over het ongevalZie ook:

- Lestoestel KLM Flight Academy vermist boven Arizona

- Zoektocht vermist lesvliegtuig KLM Flight Academy levert nog niets op

- Vermist lesvliegtuig KLM Flight Academy gevonden

- Identiteit doden verongelukt lesvliegtuigje bekend

- Besloten bijeenkomst KLM Flight Academy na ongeluk met lestoestelMeer over dit onderwerp:
Eelde
Deel dit artikel: