Eerste nederlaag van het seizoen voor WKE

VOETBAL - Topklasser WKE heeft vanavond de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op eigen veld was De Treffers met 1-3 te sterk voor de Emmenaren.

De bezoekers uit Groesbeek, de nummer twaalf in de topklasse, kwamen in de 23ste minuut op voorsprong via Jean Black. De ploegen gingen rusten bij een 1-1 stand, nadat Jan Hooiveld de thuisploeg in de 32ste minuut weer op gelijke hoogte had gebracht. Hooiveld mocht aanleggen vanaf 11 meter, nadat Grot door doelman Peters van De Trefers hem onderuit haalde. Voor die overtreding kreeg de keeper slechts geel.


In de tweede helft kreeg WKE in twee minuten tijd twee tegentreffers te verwerken. Rick Verbeek zette De Treffers in de 54ste minuut weer op voorsprong en in de 56ste minuut maakte Eef van Riel er 1-3 van. "In twee minuten geven we de wedstrijd weg. Sommige spelers kwamen vandaag de afspraken niet na. Met name in de omschakeling werden we geklopt. Maar we zijn wel op waarde geklopt vanavond, door een beter De Treffers. Als de inzet van Berend niet van de lijn werd gehaald een kwartier voor tijd, had er misschien nog iets in het vat gezeten. Maar het paste wel bij de wedstrijd vanavond: het was het nét niet", aldus WKE-trainer Hendrik Oosting .


Over de situatie met doelman Peters bij de strafschop was Oosting heel duidelijk. "Dat had gewoon rood moeten zijn. Een doorgebroken speler een scoringskans ontnemen moet bestraft worden met rood. Maar ik wil aan dat moment niet de nederlaag hangen. Dat zou te gemakkelijk zijn."


Door de nederlaag kan WKE dit weekend nog niet de eerste periodetitel pakken. De Emmenaren blijven koploper in de topklasse, maar nummer twee FC Lienden kan de ploeg morgen tot op één punt naderen.

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: