Miljonair Ronald Verheij koopt winkels Henk ten Hoor

HOOGEVEEN - De failliete textielketen Henk ten Hoor wordt overgenomen door Romani Beleggingen in Zevenaar. Vanmorgen zijn op het hoofdkantoor van Henk ten Hoor Textiel in Hoogeveen de handtekeningen gezet onder een overnameovereenkomst.

Multimiljonair Ronald Verheij uit Oosterbeek,zijn dochter Nicolette en registeraccountant Marco Mulder uit Barneveld zitten achter BV's, die de directie voeren over Romani, zo heeft RTV Drenthe ontdekt. Ronald Verheij heeft volgens zakenblad Quote een geschat vermogen van ruim dertig miljoen euro. Dat heeft hij vooral verdiend in de modebranche.


Winkelketen Witteveen

Verheij en dochter bezitten veel horeca (piri-piri-restaurants) en zijn ook mede-eigenaar van kledingwinkelketen Mode Witteveen. Witteveen is een samenwerking met een andere familie, Hesselt van Dinter. Maar deze overname heeft volgens Verheij - tegenover Quote - helemaal niks met Witteveen te maken. Verheij kwam als investeerder in het nieuws toen hij drie miljoen euro verspeelde door de zelfmoord van horecamagnaat Sjoerd Kooistra.


Zestig winkelbedrijven

Romani neemt 60 van de 103 winkelbedrijven over en 250 van de 425 medewerkers behouden daardoor hun baan. Om dit te verwezenlijken zal Romani nog met de verhuurders van de winkelpanden nieuwe huurovereenkomsten moeten sluiten. De 60 overgenomen winkels gaan morgen weer open. Symbolisch wordt om negen uur de winkel in Diever als eerste heropend, want dat is de oudste van de textielketen.


Nieuwe directeur

Namens investeerder Romani is Bob Treffers aangesteld als nieuwe directeur. De oude directieleden Hielke en Martin ten Hoor blijven in dienst van het bedrijf. Maar het is nog niet bekend welke functie ze krijgen. De personeelsleden blijven onder dezelfde voorwaarden in dienst, de mode-CAO wordt volgens FNV Bondgenoten nageleefd.


Overnamekandidaten

De curator heeft met een aantal overnamekandidaten gesproken. In vergelijking met de andere kandidaten wil Romani met het grootste aantal winkels verder. Met de keuze voor Romani wordt bovendien zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden. Bij de curator hebben zich nog diverse kandidaten gemeld die één of meerdere van de overige filialen willen voortzetten. De curator zal zich daar de komende dagen op richten.


Een overzicht van de winkelbedrijven Henk ten Hoor vindt u op de website Henk.nl.


Meer over dit onderwerp:
Hoogeveen
Deel dit artikel: