Tandartsassistente verleent mondzorg in Oeganda

BENNEVELD - Tandartsassistente Esther Mensinga uit Benneveld is klaar voor haar reis naar Oeganda. Esther gaat daar mondzorg verlenen aan de allerarmsten.
De tandartsassistente vertrekt zaterdag voor twee weken naar het Afrikaanse land. "Ik koester deze droom al heel erg lang. Sinds ik werk als assistente wil ik al vrijwilligerswerk doen. Het lijkt me ontzettend leuk, een hele mooie ervaring", aldus Esther. Toch beseft ze ook dat het een heftige twee weken gaat worden.

"Mensen hebben geen geld voor tandzorg en wij kunnen ze hopelijk van de pijn afhelpen". De behandeling zal voornamelijk bestaan uit het trekken van tanden en kiezen. Voor vullingen is geen tijd en ook is er geen stroom. "De mensen leven daar primitief, dat trekt me ook wel weer aan".

Esther vertrekt met Stichting Help Uganda. Deze stichting steunt meerdere projecten in Oeganda, waaronder tandheelkunde. Meer informatie over de stichting is te vinden op de website stichting Hug.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.