Tichelaar wil nieuw gemeentebestuur voor Stad

GRONINGEN - Een nieuw gemeentebestuur voor de stad Groningen en de bereikbaarheid van Groningen voor Drentse forenzen en studenten.

Dat is de inzet van de vele gesprekken die de Drentse Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar momenteel voert als informateur en puinruimer bij de Stad-Groninger PvdA. Ook onderzoekt Tichelaar welke kansen er zijn voor een coalitieakkoord tussen VVD, SP, D66, CDA en mogelijk ook de Partij van de Arbeid.


Opstappen PvdA prominenten

Leden van de PvdA in Groningen namen afgelopen nacht met een kleine meerderheid een motie aan tegen demissionair wethouder Frank de Vries en fractievoorzitter Arjan de Rooij. Daarin werd beide PvdA prominenten verzocht om op te stappen. Zowel De Vries als De Rooij gaf daar gehoor aan.


De PvdA in de stad Groningen besluit later vanmiddag of ze wil blijven besturen of dat ze de oppositie ingaat.


Bij de besprekingen voor een nieuwe coalitie schuiven in ieder geval VVD, CDA, D66 en SP aan bij de informateurs Tichelaar en Johan Remkes. Naar verwachting beginnen die gesprekken zaterdag.


Tichelaar benadrukt dat hij de gesprekken niet ingaat als vertegenwoordiger van het Drents openbaar bestuur. Gedeputeerde Henk Brink (VVD) vertegenwoordigt onze provincie op het moment dat de besprekingen in Groningen raken aan de Drentse belangen op het gebied van openbaar vervoer.

Meer over dit onderwerp:
Groningen
Deel dit artikel: